Witajcie chłoapki własnie odbieram zrobione przez znajomego słupki w które zaimplemetuje tweetry DLS, zastanawiam się tylko jak i którędy pociągnąc kabelki ze zwrotnicy umieszczonej mniejwięcej na srodku drzwi pod tapicerką aż do słupków, czy ktoś to przerabiał? nie chcę robić jakieś rzęźby żeby potem kabelki mi dyndały jak otwieram drzwi czy coś w tym stylu
Głośniki w Octavii 2 limuzyna
Zwiń
X
-
Montaż głośników w Skoda Octavia 2 drzwi przód.
Zamieszczone przez greszczynA więc przód :
1. wymiary : głośniki mają średnicę 18 cm ,natomiast otwór montażowy w dzwiach ma 17,5 cm , głośniki przynitowane na sześć nitów .Membrana zalana w plastikowy kosz ,głębokość 7 cm razem z koszem
Mam pytanie.
Zamierzam pozbyć się oryginalnych głośników z mojej Octavi 2 (2006).
Zakupiłem dedykowane dystanse
Uwaga!Przy zakupie gĹoĹnikĂłw PowerBass dystanse za 1zĹ! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDF do Skody Octavi 2, VW golfa5, pasata od 05r, vw T5, Touran od 03r do montaĹźu gĹoĹnikĂłw 165mm w miejsce fabrycznych gĹoĹnikĂłw w drzwiach.MontaĹź polega na odkrÄceniu oryginalnego gĹoĹnika (ew plastikowego adapteru) i przykreceniu w to samo miejsce dystansu z MDFu a do niego wkrÄtami mocujemy gĹoĹnik.Wymiary pierĹcienia to otwĂłr na gĹoĹnik 144mmUwaga: dystans mocujemy 6 wkretami, ktĂłre pasujÄ w oryginalne otwory mocujÄ ce fabryczne gĹoĹniki. otwory pod wkrety mocujÄ ce gĹoĹnik trzeba zawierciÄ wiertĹem (2-3mm) zapobiegnie to ukrÄceniu wkrÄtĂłw lub rozwarstwieniu pierĹcienia Wszystkie dystanse po frezowaniu sÄ szlifowane a nastÄpnie nanoszone sÄ 3 specjalne warstwy zabezpieczajÄ ce przed wilgociÄ . Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskaÄ szczelnÄ i gĹadkÄ bĹyszczÄ cÄ powĹokÄ na caĹej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii ciÄcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnÄtrza mdfu.,Golf 5,Octavia 2,T5,pasat, dystans MDF pod gĹoĹnik 165mm (2szt)
mają one wysokość około 4cm, głośnik to Hertz DSK165 wysokość to jakieś 7cm (głębokość montażowa 61mm).
Dokładnych przymiarek jeszcze nie robiłem, ale kosz głośnika będzie wystawał jakieś 2 do 3cm w głąb karoserii drzwi.
I tu moje pytania czy głośnik schowa się (da się zamontować) bez problemu, nie będzie o nic obcierał? Czy może potrzebuję jeszcze przymocować pierścień na dystans? Jeśli tak to jak wysoki i czy nie będzie problemu z obcieraniem o tapicerkę boczku?
Dziękuję za wszelki porady.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64stefciop80, zakładasz je na przod czy tył ? Zrób jakies fotki z montazu.
Do dziś nawet wertując różne fora nie dowiedziałem się czy magnes głośnika może schować się w drzwi na głębokość 3cm.
Mam dystanse dedykowane o wysokości 4cm i nie wiem czy to wystarczy. Bo za głośnikiem jest prowadnica od szyby i nie wiem na jakiej głębokości.
Dlatego dokupiłem dystanse o grubości 8mm a także 12mm i najgrubsze 18mm.
Komplet spinek do tapicerki, bo podobno są jednorazowego użytku i jeszcze zastanawiam się nad matami.
A dystanse nawet jak nie przydadzą się teraz to na pewno będą potrzebne jak zacznę robić tył.
Komentarz
-
-
A ja polecam wziąsc przykład z O II FL mam radio BOLERO + 8 glośników gra to na prawde rewelacyjnie w porównianiu do tego samego sprzętu w tym samym samochodzie ale tylko z głosnikami z przodu (różnica to dzien a noc
Pozdro DamianFavorit 93,Felicja 98,Octavia I 98(1,8 20 V)Octavia II FL(1,9 TDI)
zieleń arctic
Komentarz
-
-
Maja 18 cm ale mierzac po zewnetrznej obudowie i tylko przednie. U mnie w watku sa zdjecia z wymiarami: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=225
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9sew1981, nie wiem.Na początku tego wątku kolega pisała o takich wymiarach, stad sie upewniam
Mam do sprzedania głośniki z Superba II i jeden pan jest zasinteresowany zakupem ale właśnie do Octy.
gieu,
czyli teoretycznie do Octy z SS powinny wejśc na przód od Superba II ?
Komentarz
-
-
Witam. Mam O2 COMBI Z 2008 R. Padł głośnik w tylnych drzwiach. Nie wyjąłem go jeszcze, bo nie chce mi się 2x rozbierać drzwi. Dlatego mam najpierw do Was pytanie. Jaki to jest głośnik? 1Z0 035 411C czy 1Z0 035 411Q? Tu na zdjęciach znalazłem oznaczenie C, na allegro znalazłem oznaczenia C i Q.
http://allegro.pl/octavia-ii-glosnik...816528375.html (tu nawet jakby budowa membrany głośnika jest inna)
http://allegro.pl/nowy-kompletny-zes...768404893.html (tutaj jest oznaczenie 1Z0 035 411 Q
Czy oba rodzaje będą pasowały?
Komentarz
-
-
Jakie głośniki polecacie do O2FL w przednie drzwi pod samo radio SWING :
1. HELIX B62C
2. TEC XP6/K
3. DLS B6A
4. AUDIO SYSTEM MX165 PLUS - nie za mocne ?
czy coś innego, bo czytam i nie mogę sie zdecydować, drzwi będą wygłuszone matami STP SILVER i pinką wygłuszającą oraz do głośników dystanse MDF.TDI + SDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6marcw, z wymienionych te ostatnie
Czy ktoś montował te głośniki pod samo radio ?
Czy do wygłuszenia użyć :
mat stp silver + pianka wygłuszająca ( jaka najlepiej grubość )
lub
GMS-03 MATA WYGŁUSZAJĄCA 7mm BUTYL 2mm + PIANKA 5mm 2w1TDI + SDI
Komentarz
-
Komentarz